Kiirpuder tatrapeentangust (27.10.2014)
Lihtne ja hea viis kuidas tatrast putru teha. Mugav valmistada ka reisil ja matkal.
Koostis
1 dl toortatra peentang 1 sl külmpressoliivõli soola pool tuunikala või lõhekonservi
Valmistamine
Taldrikusse panna toortatra peentang ja valada peale keev vesi nii, et seda oleks umbes kahe sõrme laiuselt üle tatra pinna, lisada maitse järgi soola, oliiviõli või võid. Katta pott ümberringi hästi soojalt (käterätt) ja lasta seista valmimiseni (30-60 minutit või jahtumiseni). Koos keeva veega võib potti lisada ka kala- või lihapuljongi kuubikuid. Pudru valmimisel lisada tatrale umbes iga tuunikala või lõhe naturaalne konserv (vajalik aju tööks).
Toime ja soovitused
Antud tatratoitu on lihtne kasutada, kui pole toidupliiti, on vaid vee keetmise võimalus, näiteks reisil, pikka maad autoga sõitjatel, töökohas jne. Samas on tegu toitva ja tervisliku söögiga. |  |